Uppsutten Sitsträning

Strategier till en balanserad sits – En självständig sits är väsentlig för att öka din prestation som ryttare oavsett disciplin. 

En balanserad sits är en kombination av corestyrka och rörlighet. Samtidigt som ryttarens kropp behöver vara rörlig och smidig i syfte att vara i harmoni med hästen så behöver samtidigt vissa delar vara stabila i syfte att absorbera hästens rörelser.

När ryttaren har en optimal biomekanik så kan hästen röra sig korrekt. Ryttaren och hästen bildar tillsammans ett ekipage där två kroppars biomekanik samarbetar på bästa sätt. Eftersom ett ekipage består av två individer – en häst och en ryttare så är det lika viktigt att titta på ryttarens strategier i sadeln som det är att titta på hästens rörelser.

Boka korrektiv sitsträning med vår kiropraktor Malin Stensland – hon kommer ut till din anläggning och fokuserar endast på sin sits i syfte att utveckla din rörlighet och corestyrka i sadeln för att du tillsammans med din hästpartner ska utvecklas och ha roligt – vara en enhet i harmoni. Malin använder sig av Franklin bollar i syfte att korrigera din sits och hjälpa din kropp att arbeta biomekaniskt korrekt utifrån dina förutsättningar.

Sitsträning med bollar 30 min – 500 kr (minimum 3 ryttare)

Bokning av sitsträning sker till malin@hskiropraktik.se