Föreläsningar

Vi erbjuder olika föreläsningar utifrån erat specifika behov. Nedanför kommer förslag på olika upplägg av föreläsningar och workshops.

Strategier till balanserad och dynamisk sits

Den här föreläsningen vänder sig till dig som önskar få mer HUR instruktioner istället för VAD instruktioner. Som ryttare får vi ofta höra vad vi ska göra i sadeln men inte hur. Syftet är att hjälpa ryttare att förstå hur deras kroppar fungerar och ge strategier till hur man agerar i sadeln för att få en mer balanserad och dynamisk sits. Den här föreläsningen innehåller ryttarens anatomi, corestabilitet, biomekanik, sitsstrategier och en hel del praktiska övningar för att få deltagarna att uppleva vad som händer i kroppen vid olika strategier. Den här föreläsningen finns i både en kortare och längre version beroende på era önskemål.

Bokning av föreläsning sker till malin@.dynamicrider.se

Ryttarens utbildningsskala

Vi lär oss hästens utbildningsskala men det är inte ofta som det pratas/undervisas om ryttarens utbildningsskala. Den är minst lika viktig att kunna och applicera! När ryttaren följer utbildningsskalan leder det till en balanserad sits vilket i sin tur leder att hästen kan hitta egen balans och självbärighet. Målet med föreläsningen är att förstå de olika stegen i skalan och kunna applicera det praktiskt. För dig som vill så avslutas dagen med ett ryttaryogapass. Ryttaryogan hjälper ryttaren att få en bättre corestabilitet och rörlighet för att hjälpa ryttaren att utvecklas utifrån utbildningsskalan.

Bokning av föreläsning sker till malin.dynamicrider.se

Självbärig häst och självbärig ryttare

Den här föreläsningen är en heldagsföreläsning där halva dagen är inriktad på hur vi  kan använda hjälpsystemet till systematisk och konsekvent träning av hästen för att uppnå en balanserad och självbärig häst. Den här delen hålls av Anna Baker.

Andra halvan av dagen föreläser Malin Stensland och är inriktad på hur vi kan använda strategier till en mer balanserad och självständig sits. Dagen varvas med teori , praktik och ämnena vävs ihop med varandra för att på bästa sätt skapa en röd tråd.

För dig som vill så avslutas dagen med ett ryttaryogapass. Den här föreläsningen kan även bokas som en två dagaras work shop. Dag två vigs åt praktiska övningar med häst.

Bokning av föreläsning sker till malin@dynamicrider.se